Zonnepark Nederland is bezig met de realisatie van zonneparken voor particulieren, op daken van bedrijven, instellingen en overheden, te beginnen in de gemeente Nijmegen. Dit Zonnepark biedt unieke kansen en voordelen voor bewoners, bedrijven en gemeente.

In samenwerking met de gemeente Nijmegen en de grootste netbeheerder van het land “Liander” is Zonnepark Nederland van start gegaan op 2 daken van de gemeente Nijmegen, te weten het dak van “De Ster” in Lent-Nijmegen en de ” Jan Massinkhal ” in Nijmegen.

Voorzieningenhart  “De Ster” in Lent-Nijmegen is op 23 augustus 2012 feestelijk geopend door Jolande Sap (lijsttrekker GroenLinks) en Jan van der Meer (wethouder van Nijmegen).

De opening van het tweede Zonnepark op de ” Jan Masssinkhal ”  (367 panelen) is op 14 december 2012 verricht door de wethouders Hannie Kunst en Jan van der Meer.

Iedereen kan zich vrijblijvend inschrijven bij Zonnepark Nederland voor minimaal 3 zonnepanelen op een vreemd dak waarbij de opgewekte energie wordt verrekend. Zonnepark Nederland probeert aan de hand van de registraties de projecten lokaal uit te voeren.

Voor wie is het Zonnepark bedoeld ?
Het Zonnepark is bedoeld voor alle particulieren dus ook voor particulieren met een woonsituatie waarin de mogelijkheid van zonne-energie niet vanzelfsprekend is, zoals: huurders, flatbewoners, bewoners van monumentale panden, woningen met ongeschikte daken of met ongeschikte ligging ten opzichte van de zon.